Guus Knoops - Fijne houtbewerking
Guus Knoops - Fijne houtbewerking
Guus Knoops - Fijne houtbewerking
Guus Knoops - Fijne houtbewerking

Werkwijze van Guus Knoops

In mijn werkplaats wordt elk meubel van begin tot eind vervaardigd. Dat begint met het uitzoeken van het hout. Dat kan variëren van eiken, kersen, noten, essen, mahonie, teak tot beuken. Dit ligt geheel aan uw wensen en de gewenste toepassing. Qua materiaalkeuze is eiken het meest veelzijdig, toe te passen in elk interieur van eigentijds modern, nostalgisch tot klassiek. Bij de productie wordt gebruik gemaakt van hedendaagse machines. De zaagmachine, de frees, de vlakbank, de schaafmachine en vele andere machines zijn tegenwoordig niet meer weg te denken.

Toch komt er bij de productie van elk meubelstuk nog veel ambachtelijk handwerk aan te pas. En dat is echt vakwerk, want alles moet natuurlijk perfect passen en kloppen. Een kast of keukenla moet vloeiend schuiven, een deur moet exact passen en goed sluiten. Dat ambachtelijk handwerk maakt mede het kwaliteitsverschil tussen de door mij gemaakte meubels en meubels die in massaproductie worden gemaakt.

Indien nodig wordt elk meubel tot slot afgewerkt door middel van een laklaag of vernislaag. Alle onderdelen worden zowel machinaal als met de hand geschuurd. Schuren en nog eens schuren en dan verven, beitsen, lakken of oliën voor een perfecte afwerking en een prachtig resultaat, de finishing touch. En dat resultaat bezorg ik vanzelfsprekend graag bij u thuis. Ik plaats het daar en ik beloof u jarenlang woonplezier.