Guus Knoops - Fijne houtbewerking
Guus Knoops - Fijne houtbewerking
Guus Knoops - Fijne houtbewerking
Guus Knoops - Fijne houtbewerking

Restauratie

Guus Knoops – fijne houtbewerking is gespecialiseerd in restauratie en reconstructie van grote en kleine meubels, lambriseringen en interieurs uit kapellen en kerken. Ik restaureer voor zowel overheden, bedrijven, particulieren als voor handelaren, instellingen en musea. U kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen voor advies en/of een vrijblijvende offerte. Het is voor mij een kleine moeite om de situatie ter plaatse te beoordelen zodat ik een beter inzicht krijg in de werkzaamheden.

Bij restauratie is het uitgangspunt is dat de cultuur-historische waarde en daarmee de originaliteit van het meubel bewaard blijft. Antieke meubelen zijn in de meeste gevallen gebruiksvoorwerpen en zijn daardoor onderhevig aan slijtage en gebruiksschade. Hierbij moet u denken aan bijvoorbeeldslijtageplekken, ingesleten ladelopers en scharnieren. Bij stoelen hebben de verbindingen veel te lijden waardoor deze los zitten of afbreken.

Veel antieke meubelen hebben grote of kleine krimpschade, ontstaan doordat de tegenwoordig goed geisoleerde en cv gestookte huizen veel droger zijn geworden. Deze schades zijn bijv. gescheurde kastzijden, deurpanelen en ladebodems. Ook de achterwand is vaak gekrompen waardoor een kast onstabiel is geworden. Door droogte kunnen onderdelen ook kromtrekken.

De afwerking heeft onder invloed van fel zonlicht te lijden. Dit uit zich in vergeelde of uitgedroogde afwerkingslagen. Ook vlekken door veelvuldig vastpakken of kringen ontstaan door serviesgoed zijn een veel voorkomend fenomeen. Ook reconstructies van meubels en interieurs waarbij ontbrekende onderdelen worden bijgemaakt behoren tot de mogelijkheden.

U kunt bij ons ook terecht voor restauratie, reparatie en herstelwerk van het houten carrosserie werk van uw oldtimer. Kijk snel onder projecten om foto’s te bekijken van een MG-TD uit 1952 waarvan ik het herstelwerk van de houten carrosserie heb uitgevoerd. Complete achterkant vernieuwd inclusief onderbalk, zijkanten en deuren volledig verstevigt en gevormd.